СИЛЬНЕ МАЙБУТНЄ ГРОМАДИ – ЗА МОЛОДДЮ!

Усвідомлена участь людини в житті суспільства, що відображається через її свідомі дії щодо оточення, які спрямовані на реалізацію суспільних цінностей,   – це і є активна громадянська позиція.

Коли ми  говоримо про виховання громадянської позиції в підлітків, маємо на увазі виховання в них почуття відповідальності за публічний простір, повагу до історії й контексту своєї країни, розуміння необхідності міжнародної солідарності, гуманізму, а також розуміння, що демократія, до якої ми всі так прагнемо, вимагає участі кожного й кожної.

Якщо ж дуже коротко, то говоримо про небайдужість, людяність і свідомість, яких нам усім бракує.

Громадянська активність, як відомо, не фіксується як обов’язкова в нормативних документах. Проте у багатьох країнах вона виявляється постійною. Наприклад, на рівні волонтерської роботи.

Активну роль у підготовці здобувачів освіти до реального суспільного життя і формування в них готовності виконувати свій громадянський обов’язок покликане відігравати  учнівське самоврядування в закладах загальної середньої освіти.

26 жовтня 2023 року в дистанційній формі на платформі Zoom відбулася звітно-виборча конференція Харківської обласної ради старшокласників за темою «Актуальні напрями роботи Харківської обласної ради старшокласників у 2023/2024 навчальному році», під час якої лідерами учнівського самоврядування  були представлені актуальні напрями роботи, запропоновані проєкти для виконання у поточному навчальному році.

Підліткова безтурботність – один із найприємніших періодів життя. Утім, важливо, щоб вона не переросла в дорослу байдужість. Адже остання вбиває в нас історичну пам’ять, повагу до культури і прагнення змінювати світ і себе, своє оточення, на краще.

Зустрічаючись з активною молоддю Харківщини, учнівство Донецької селищної ради змістовно і цікаво проводить час, працюючи на користь своєї громади.