Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення

Окупанти визначили своїми ворогами культуру, освіту та людяність.
І не шкодують для них ні ракет, ні бомб. Україна, яка прагне бути конкурентоспроможною в сучасному світі,
має визначити освіту та науку своїми стратегічними сферами.

Володимир Зеленський, Президент України

8 та 9  січня 2024 року педагоги початкових класів  закладів загальної середньої освіти   Донецької селищної територіальної громади взяли участь у тренінгу  за програмою «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення» в межах підтримки відновлення освіти України thе LEGO Foundation    (у форматі онлайн). Організацію навчання здійснював КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» в межах співробітництва Міністерства освіти і науки України з  LEGO Foundation та закладами післядипломної педагогічної освіти у 2023/2024 навчальному році.

У творчому колі зустрілися 37 педагогів Донецької та 14 – Куньєвської територіальних громад. Під час зустрічі учасники аналізували проблеми освіти в Україні, розглядали питання освітніх втрат та розривів, пропонували рішення для їх подолання.

Тренінг «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення», розроблений тренерами the LEGO Foundation з метою підвищення кваліфікації учителів початкових класів закладів загальної середньої освіти та проведений регіональним тренером Іриною Белицькою, приніс практичні результати і збагатив професійну скарбничку педагогів новими цікавими ідеями, прийомами, методами.