І територіальний конкурс дитячої ілюстрації «Тарасові шляхи»

Відділ освіти Донецької селищної ради інформує

З метою виявлення та підтримки талановитих дітей та молоді, розвитку їх творчих здібностей, виховання любові до національної української класики,  відзначення 210-ої річниці від дня народження  Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка, популяризації та вивчення його творчого надбання  з 26 лютого  по 05 березня  2024 року  відділ освіти Донецької селищної ради організовує  І територіальний конкурс дитячої ілюстрації «Тарасові шляхи» (заочний формат).

Малюнок має бути своєрідною ілюстрацією до ідей поета про боротьбу та незалежність. Обов’язково на роботі повинна бути цитата із поезій Кобзаря, яка розкриває тему та їдею твору.

До участі в конкурсі запрошуються учні закладів загальної середньої Донецької селищної територіальної громади.

Приймаються роботи юних художників у трьох вікових категоріях:

перша група –   діти від 10 до 13 років;

друга група  – діти від 13 до 15 років;

третя група – учнівська молодь від 15 до 17 років.

Учасники конкурсу подають ілюстрації розмірами 40х60 (вертикальні, горизонтальні) за творами Т.Г.Шевченка (акварель, гуаш).

Роботи слід подати до 07 березня 2024 року відділу освіти Донецької селищної ради із закріпленою візиткою (назва роботи, прізвище та ім’я автора, вік, клас, заклад освіти, керівник).

Порядок визначення переможців (1 – 3 місця): переможці конкурсу (в кожній віковій групі) будуть  визначені організаторами конкурсу ( комісія відділу освіти Донецької селищної ради).

Нагородження переможців (інформація про час та місце будуть визначені пізніше).

Всі роботи будуть представлені на віртуальній виставці.

За бажанням та з дозволу учасників конкурсу, їхні малюнки будуть надіслані до бойових підрозділів Сил оборони України.