Відбулося онлайн-засідання територіального методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Донецької селищної ради

23 квітня відбулося онлайн-засідання територіального методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Донецької селищної ради.

Заступник директора Донецького ліцею №1 Вишненко Людмила Іванівна запропонувала дієві методи, як допомогти вчителю готуватися до уроків якісно та швидко. У своєму виступі  вона окреслила основні напрямки, якими варто рухатися під час організації та проведення онлайн-уроку.

Головний спеціаліст відділу освіти Гайдай Мирослава Володимирівна акцентувала увагу на тезі: Професійний стандарт як основа оцінювання професійних компетентностей вчителя під час атестації; адже саме ним встановлено умови праці та допуску до роботи, затверджені кваліфікаційні вимоги до професійних компетентностей, які оцінюються під час атестації та сертифікації.

Заступник директора Донецького ліцею №2 Мартинова Людмила Савеліївна надала колегам практичні поради користування Єдиною атестаційною системою, яка об’єднує всю ланку атестаційного процесу – заклади освіти, атестаційні комісії, ІППО та суб’єкти підвищення кваліфікації.

Сьогодні педагоги громади, як і більшість освітян в Україні,  змушені працювати в складних життєвих умовах, зумовлених військовою агресією росії, вчителі постійно опановують нові методики роботи у віртуальному просторі, навички онлайн-спілкування. Війна поставила перед нами багато викликів, але ми все здолаємо і обов’язково переможемо!