Роз’яснення щодо початку нового 2024/2025н.р.

 

Відділ освіти Донецької селищної ради інформує

На численні звернення батьків, відділ освіти Донецької селищної ради надає роз’яснення щодо початку нового 2024/2025 навчального року в закладах освіти Донецької селищної територіальної громади.

Питання початку, тривалості та закінчення навчального року врегульовано Законом України «Про повну загальну середню освіту». Частина 3 статті 10 вказаного Закону встановлює, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що розпочинається у День знань – 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

Проте Законом України «Про внесення зміни до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану» № 2315-IX від 19.06.2022 встановлено, що під час дії воєнного стану тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються Кабінетом Міністрів України.

Відділ освіти Донецької селищної ради ствердно повідомляє, що новий 2024/2025 навчальний рік розпочинається 1 вересня 2024 року. Зважаючи, що цьогоріч ця дата припадає на неділю, а це вихідний день, то стартуємо 2 вересня 2024 року.

Тож наразі діти активно відпочивають, батьки піклуються про їх дозвілля, а ми, освітяни, готуємося до нового навчального року та проходження осінньо-зимового періоду.