З понеділка 14 березня у закладах загальної середньої освіти відновлюється освітній процес.

Відділ освіти Донецької селищної ради повідомляє, що, відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України, за погодженням з військово-цивільною адміністрацією у закладах загальної середньої освіти після завершення канікул відновлюється освітній процес.
☝️ Навчання буде організоване в залежності від ситуації в місцевості, де заклад знаходиться, безпечно для дітей. Безпекова ситуація у Донецькій територіальній громаді дозволяє закладам загальної середньої освіти обрати (за погодженням з військово-цивільною адміністрацією) дистанційну форму навчання (з використанням єдиної для закладу навчальної платформи).
☝️Для організації освітнього процесу відділ освіти та керівники закладів освіти узгодили наступні кроки:
1. Кожен заклад освіти має забезпечити можливість долучення до освітнього процесу дітям.
2.Керівники ЗЗСО зобов’язані, прийнявши відповідне рішення, проінформувати здобувачів освіти та їхніх рідних про форму навчання, розклад занять і, у випадку віддаленого навчання, адресу та умови доступу до шкільної навчальної платформи.
3.До навчання у закладі освіти незалежно від обраного формату рекомендуємо долучити також дітей шкільного віку з родин, які тимчасово проживають у населеному пункті, де цей заклад знаходиться (за згодою батьків).
☝️ Для школярів з числа тимчасово переміщених осіб, в тому числі й тих, хто перебуває за межами області чи України, які з різних причин не змогли відновити навчання у ЗЗСО за місцем тимчасового проживання,Департамент спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» створили Дистанційну школу «Вчитись просто» (ДШ «ВП»).
☝️Школа забезпечуватиме викладання усіх предметів (інтегрованих курсів), передбачених типовими освітніми програмами для ЗЗСО. Викладачами ДШ на волонтерських засадах є кращі педагоги області. Школа забезпечена навчальним контентом; виконані учнями завдання перевірятимуться, а результати обліковуватимуться. Рідні та учні ДШ «ВП» отримають (на вимогу) витяг з електронного журналу з оцінками для представлення в заклад освіти за постійним місцем проживання.
☝️Для учнів 7-11 класів ДШ розпочинає навчальний процес 14 березня. З 21 березня навчатись у Школі зможуть учні 5-6 класів.⠀
☝️Зареєструватись для навчання у Дистанційній школі можна за покликанням:
ℹ Для осіб, які потребуватимуть детальнішого роз’яснення, працюватиме «Гаряча лінія».
Телефони «гарячої лінії»:
096 014 37 08
093 547 37 83
Контактна особа Таня Полянчич.
Ми – сильна нація! ?
Навчаємось і перемагаємо! ??
Слава Україні! ??
Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст)