НУМО – платформа розвитку дошкільнят

Понад 160 порад щодо розвитку дошкільнят, безліч ігор і вправ, якими можна зайняти дітей як вдома, так і в дитсадках – усе це можна знайти на платформі numo.mon.gov.ua, а також у чат-боті НУМО у Viber та Telegram.

Ці ресурси запустили Міністерство освіти і науки України та Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Мета сервісів – надати вихователям і батькам інструменти для розвитку в дітей віком 3-6 років необхідних навичок, як-от відповідальність, креативність та безпечна поведінка.

На сайті numo.mon.gov.ua доступна інформація про 16 навичок, важливих для гармонійного розвитку дошкільнят. Серед навичок – сенсорний розвиток, саморегуляція, емоційна компетентність, мовлення тощо. Всього на сайті можна знайти понад 160 порад для гармонійного спілкування з дитиною та її підготовки до школи, а також матеріали для розвитку навичок дотримання санітарних правил і дистанції.

Чат-бот – це віртуальна програма-співрозмовник, яка забезпечує індивідуальний підхід до розвитку кожної дитини. На початку користування чат-ботом батьки заповнюють невелику анкету про дитину, за результатами якої щодня отримують поради, вправи та ігри, які будуть корисні для розвитку їхніх дітей. Поради, які розсилає Numo_bot, формує команда фахівців у сфері психології та педагогіки, яким довіряють освітяни й батьки дошкільнят. Зокрема, це дитячий сімейний психолог Світлана Ройз і експерти Всеукраїнського фонду «Крок за кроком».

ЮНІСЕФ також підготували короткі анімаційні ролики із простим поясненням, як вихователям спільно з батьками можна поступово розвивати навички дошкільнят. Переглянути їх можна на Youtube-каналі ЮНІСЕФ за посиланням. У роликах є інформація, зокрема, про навички вибору, самоідентифікації та взаємодії з дітьми.

Цікаві заняття та ігри чекають на малечу. Нумо розвивати навички дошкільнят разом!