Допомога громади внутрішньо-переміщених дорослим та дітям

За матеріалами Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)
Рекомендуємо громадам для використання у роботі буклет «Як допомогти внутрішньо-переміщеним дорослим та дітям, яких зустрічає ваша громада»
«…Перше, про що варто знати, аби допомогти та підтримати: коли людина знаходиться у небезпеці, у неї запускається режим «виживання» (реакції «бий», «біжи» або «завмри», які проявляються у поведінці всіх людей по-різному). Саме завдяки тому, що цей режим «увімкнувся», люди змогли виїхати та бути зараз у відносній безпеці. Але цей режим не може «вимикатися» автоматично, він подекуди продовжує працювати і на умовно безпечній території. Внутрішньо-переміщені люди та біженці продовжують «виживати» і на тих територіях, де вони опинилися…»
Завантажити буклет можна за посиланням  https://www.unicef.org/ukr…/documents/how-to-help-refugees
Довідка: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрив своє Представництво у Києві у 1997 році ЮНІСЕФ працює у 190 країнах і територіях для охоплення найуразливіших дітей та молоді, які найбільше потребують допомоги.
Державною службою якості освіти України та Представництвом Дитячого Фонду (ЮНІСЕФ) в Україні (19.05.2020-19.05.2023) підписано меморандум про взаєморозуміння з метою привернення уваги до захисту прав дітей, зокрема щодо забезпечення якості освіти для всіх здобувачів, особливо вразливих груп, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України.