Освіта в умовах війни: як діяти керівництву, якщо педаго за дистанційної форми роботи не виконує своїх обов’язків?

Незважаючи на обставини, в яких армія освітян України перебуває сьогодні, держава пропонує педагогічним працівникам навіть під час військового стану продовжувати  ефективний та якісний освітній процес. З цією метою, а також з урахуванням специфіки виконання педагогічними, науково-педагогічними, науковими та іншими працівниками роботи і наявної можливості здійснення її віддалено за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, останніх переведено на дистанційну форму роботи.
Засновниками та керівниками закладів освіти вживаються всі можливі заходи для організації освітнього процесу за дистанційною формою.
Непоодинокими є випадки несумлінного ставлення педагогічних працівників, які були переведені на дистанційну форму роботи, до виконання ними власних функціональних обов’язків.
З метою ефективної організації якісного освітнього процесу Державною службою якості освіти України надані роз’яснення, як діяти керівництву, якщо педагог за дистанційної форми роботи не виконує своїх обов’язків  https://cutt.ly/tFH48yM
Додатково:
Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» https://cutt.ly/vFH7pYq
Кодекс законів про працю України  https://cutt.ly/QFH7hkw
Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»  https://cutt.ly/3FH7vYA
Закон України «Про відпустки»  https://cutt.ly/nFH7RUu
Наказ Міністерства освіти і науки України від 08.09.2020 № 1115 «Деякі питання організації дистанційного навчання» https://cutt.ly/GFH7GKs