МАГІСТЕРСЬКИЙ КОМПЛЕКСНИЙ ТЕСТ (МКТ)

Для вступу до магістратури за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» у 2022 році передбачено проведення  магістерського комплексного тесту.

Випробування міститиме два блоки завдань: з іноземної мови (англійська, німецька, французька або іспанська за вибором вступника) та права

Тестові завдання МКТ блоку з іноземної мови відповідатимуть змісту Програми ЄВІ, блоку з права  Програми предметного тесту з права та міжнародного права.

Загальна кількість завдань МКТ – 80, на виконання яких буде відведено  120 хвилин.

Завдання будуть оцінені відповідно до схем нарахування балів. За виконання кожної складової тесту учасник після завершення тестування отримає окремий результат.

Для конкурсного відбору будуть використовувати результати виконання кожного блоку, переведені у шкалу 100–200 балів. Таблиці переведення тестових балів у шкалу 100–200 подано у додатку 6 до Порядку. Так, аби отримати 100 балів, достатньо набрати хоча б по одному тестовому балу за виконання кожного блоку.

БЛОК МКТ З ІНОЗЕМНОЇ МОВИ

Блок МКТ з іноземної мови складатиметься з двох частин: читання і використання мови.

Усього буде 30 завдань, з-поміж яких:

  • 6 завдань на встановлення відповідності (буде запропоновано дібрати заголовки до текстів/частин текстів з наведених варіантів; твердження/ситуації до оголошень/текстів; запитання до відповідей або відповіді до запитань);
  • 5 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів;
  • 19 завдань на заповнення пропусків у тексті (буде запропоновано доповнити речення в тексті словосполученнями/ словами з наведених варіантів).

Завдання з іноземної мови буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів. Тобто по 1 тестовому балу буде нараховано за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді, по 1 тестовому балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності та по 1 тестовому балу за кожний правильно заповнений пропуск у тексті. Отже, за виконання завдань блоку МКТ з іноземної мови можна отримати від  0 до 30 балів.

БЛОК МКТ З ПРАВА

Усього в блоці МКТ з права буде 50 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів. Докладніше повідомимо згодом.

Невдовзі учасники магістерських випробувань матимуть змогу попрацювати з демонстраційним варіантом тесту в онлайн-режимі.