Використання результатів самооцінювання при плануванні роботи закладу освіти на наступний навчальний рік

ЯКІСНА ШКОЛА має чітко сформульовану, зрозумілу стратегію розвитку та реалістичний річний план роботи.
У річному плані визначені цілі (короткострокові), завдання та заходи для їх виконання з урахуванням конкретних умов діяльності.
Здійснюється аналіз виконання плану за попередній навчальний рік. До його розроблення залучаються всі учасники освітнього процесу.
Усі компоненти річного плану є вимірюваними. За результатами щорічного самооцінювання готуються висновки та визначаються напрями поліпшення якості освітньої діяльності.
13 червня 2022 року управлінням Державної служби якості освіти у Харківській області проведено семінар для керівників закладів загальної середньої освіти територіальних громад Харківського району.
Питання, що були обговорені:
? створення безбар’єрного освітнього середовища;
? особливості планування роботи з педагогічним колективом;
? управлінські процеси як складова внутрішньої системи забезпечення якості освіти закладу освіти;
? формулювання ключових завдань діяльності закладу за кожним напрямом діяльності на підставі проведеного самооцінювання.
ВАЖЛИВО!
? Рекомендації до побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі загальної середньої освіти «АБЕТКА ДЛЯ ДИРЕКТОРА» ? https://sqe.gov.ua/…/Abetka_dyrektora_2021_SQE_SURGe.pdf
? Методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти ? https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1480729-20#Text
? Рекомендації Служби щодо планування роботи закладу загальної середньої освіти ?