В Україні створили сервіс для оцінювання учасників ЗНО

В Україні створено онлайн-платформу для проведення оцінювань учасників національного мультипредметного тесту. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Очікується, що завдяки платформі буде реалізований принцип прозорого вступу до закладів вищої освіти.

Платформа створена через те, що в умовах повномасштабного вторгнення рф цього року було неможливо організувати традиційне ЗНО, надрукувати та доставити матеріали оцінювання, а також перевірити паперові бланки учасників тестування.

За словами міністра освіти і науки, МОН спільно з Українським центром оцінювання якості освіти впродовж тривалого часу вивчає можливості проведення комп’ютерних оцінювань.

Планується, що реалізація вступних випробувань в 2022 року надасть можливість у майбутньому проводити  тестування у режимі онлайн.

До розробки платформи з оцінювання долучилися ЮНІСЕФ, ЮНЕСКО, уряд Швейцарії, Швейцарсько-український проєкт DECIDE та ГО «Портал у безперервне навчання “СуХаРі”».

Крім того, МОН висловлює подяку представникам компанії Майкрософт за ліцензії, що були безоплатно передані до тимчасових екзаменаційних центрів.

Для отримання оперативної інформації про проведення вступної кампанії приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram або сторінок Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.