Науково-методичний вебсемінар «Формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей у закладах загальної середньої освіти»

Центром практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя спільно з кафедрою виховання та розвитку особистості підготовлено матеріали науково-методичного вебсемінару за темою «Формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей у закладах загальної середньої освіти» (в межах ХАБу «Здорова школа» регіонального проєкту «Освітній технопарк Харківщини — 2030»). Науково-методичний вебсемінар проводиться в асинхронному форматі. 18 серпня 2022 року відкрито доступ до матеріалів, з якими можна ознайомитися до 18 вересня 2022 року за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1rZYOr7tACxjGQsm3oEUk4yz3l7tKjHOc?usp=sharing.

Адресна категорія: педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти (класні керівники).

Зміст матеріалів науково-методичного вебсемінару спрямовано на підвищення фахової компетентності педагогічних працівників щодо формування культури здоров’я, екології здоров’я, цілісної (холістичної) формули здорового способу життя, а також здатність вносити зміни в довкілля, спосіб власного життя та оточуючих людей, використовуючи та поєднуючи оптимальні методи навчання і виховання та вміння прогнозувати очікуваний результат.

Зміст кейсу:

  1. Презентація Бандури В.В., методиста Центру практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя, за темою «Формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей у закладах загальної середньої освіти».
  2. Презентація Волкової І.В., викладача Кафедри виховання та розвитку особистості за темою «Формування життєвих навичок в контексті профілактики ВІЛ/СНІД.
  3. Тестові завдання для перевірки засвоєного матеріалу за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/12YJb2GdWAYQsc-K3WoNKNmcZT8kjXAWcbzk4IWwGbYs/edit
  4. Рекомендації щодо опрацювання матеріалів кейсу.
  5. Перелік літератури й джерел для самостійного опрацювання.

Орієнтовний час роботи з матеріалами – 4 години.