Відкрилась онлайн-виставка робіт фіналістів конкурсу «НАШЕ МИРНЕ НЕБО»

Відбувся фінал соціального проєкту Харківського аероклубу – конкурсу дитячого малюнка «Наше мирне небо – 2022». З роботами фіналістів можна ознайомитись на сайті виставкового центру «Бузок». Конкурс кілька років проводився в партнерстві з Комунальним підприємством «Регіональний інформаційний центр» (РІЦ) Харківської обласної ради.
Традиційно в День авіації України фіналісти збиралися на аеродромі «Коротич», де мали змогу подивитися авіашоу під час KharkivAviaFest та здійснити політ на літаках. Аеродром зазнав неодноразових обстрілів та ракетних атак, що перетворили справу життя багатьох людей на руїни. Проте, проект залишився, адже дитяча творчість повинна надихати на перемогу всіх українців, повідомили у (РІЦ).
Конкурс «Наше мирне небо-2022», започаткований Харківським аероклубом, тривав з квітня по вересень і через воєнні дії відбувся в онлайн-форматі. Метою конкурсу стала візуалізація і матеріалізація ідей відтворення України, соціалізація дітей в умовах війни, мотивація в очікуванні мирного життя. Участь у конкурсі взяли діти з усієї України. Серед фіналістів – 14 регіонів країни.
«Усі малюнки об’єднує нестримна жага до Перемоги України, віра в світле майбутнє нашої країни. Державна символіка, кольори національного прапора присутні майже у всіх роботах. Символами перемоги, незламності, національних традицій у малюнках стали наші воїни, представники ЗСУ, жінки в національному вбранні, щасливі діти, що бажають жити під мирним небом», – зазначили у РІЦ.
Довідка.
Конкурс дитячого малюнка «Наше мирне небо» започатковано в 2016-му році Харківським аероклубом ім. В.С. Гризодубової ТСОУ. Проект стартував як регіональний, згодом розширився, в 2018-му році був проведений як Всеукраїнський. За час проведення конкурсу до оргкомітету надійшло понад 8000 робіт.