Проведено територіальний етап обласного фестивалю ораторського мистецтва, присвяченого 300-річчю від дня народження Г.С.Сковороди

З метою виявлення та підтримки лінгвістично обдарованих дітей, сприяння розкриттю їхнього таланту, розумових здібностей, формування громадянської та загальнокультурної компетентностей, виховання почуття національної гідності й патріотизму, у межах відзначення Дня української писемності та мови традиційно у жовтні було проведено територіальний етап обласного фестивалю ораторського мистецтва, присвяченого 300-річчю від дня народження Г.С.Сковороди за темою «Пізнай себе, свій рід, свій нарід, свою землю – і ти побачиш шлях у життя (Григорій Сковорода)».

У онлайн-форматі фестивалю взяли участь 4  учнів 10-11-х класів закладів освіти Донецької селищної ради.

З 26 по 30 вересня 2022 року в дистанційному режимі відбулося засідання журі, під час якого члени журі ознайомилися з представленими відеороликами конкурсантів, оцінили повноту розкриття теми, емоційний вплив на глядача, культуру мовлення та красномовність, оригінальність тексту виступу і дотримання встановленого регламенту, підбили підсумки І (територіального) етапу фестивалю:

Євгенія Сапота – учениця 11 класу Андріївського ліцею №1 – 170 б.

Іван Телушкін – учень 11 класу Донецького ліцею №1 – 195 б.

Марія ЗВЄРЄВА – учениця Донецького ліцею №2 – 155 б.

Лідія КОРОБКА – учениця П’ятигірського ліцею – 140 б.

Переможцем територіального етапу фестивалю ораторського мистецтва став учасник Донецького ліцею №1 Іван ТЕЛУШКІН. Вітаємо його і бажаємо успішно представити нашу територіальну громаду в області.

Іван Телушкін. Фестиваль ораторського мистецтва

Висловлюємо подяку адміністрації закладів загальної середньої освіти громади, вчителям Десятник О.І. (Андріївський ліцей №1), Глушковій Я.Л. (Донецьккий ліцей №1), Маслюк О.А. (Донецький ліцей №2) та Семіон Н.О. (Добренський ліцей) за підготовку учасників фестивалю.