Нова реальність вимагає нових знань.

За словами Президента України від початку війни вибухотехніки вже обстежили понад 100 тисяч гектарів нашої території. Вдалося знешкодити понад 400 тисяч ворожих снарядів. Більш як 200 тисяч вибухонебезпечних предметів вже вилучено. Але загроза ще є. Навчитись правильно поводитись при зустрічі з небезпечними предметами — сьогодні актуально для всіх. Особливо — для дітей.
Саме тому 4 квітня учні молодшої та середньої школи Пришибського ліцею долучилися до радіодиктанту з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами. «Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Міністерство освіти та науки, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Центр із протимінної діяльності об’єдналися, щоб провести диктант «Спільно до безпеки».
Текст читав Михайло Карпань, актор, який озвучує Пса Патрона в однойменному мультфільмі.
Перед диктантом в ефірі «Українського радіо» відбулася розмова з представником ДСНС щодо забруднення України мінами й вибухонебезпечними предметами. Діти дізналися про важливість навчання правил безпечної поведінки. А найкраще запам’ятали, дякуючи Патрону: «Не підходь! Не чіпай! 101 набирай!»
Дякуємо усім організаторам цього заходу. Учні отримали дуже актуальну й корисну інформацію.