«Модель якісної школи в умовах дистанційного навчання».

У межах інформаційної кампанії до Дня захисту дітей управління Державної служби якості освіти у Харківській області пропонує «Модель якісної школи в умовах дистанційного навчання».
Для визначення структури Моделі використані результати проведеного вивчення якості освітньої діяльності, яке було проведено протягом чотирьох місяців (лютий – травень 2023 року).
Основними завданнями проведеного вивчення є визначення рівня дотримання вимог законодавства у сфері освіти щодо організації освітнього процесу, у тому числі в умовах дистанційного навчання.
Вивчення здійснювалося шляхом деперсоніфікованого онлайн опитування учнів профільної школи, учителів та керівників закладів загальної середньої освіти; статистичного збору інформації; аналізу змістового наповнення сайтів закладів освіти, а також спостереження за проведенням навчальних занять (у синхронному та асинхронному режимах).
Результати вивчення враховують відповіді 11 067 учнів, 5293 учителів та 247 керівників закладів загальної середньої освіти.
Модель дистанційного навчання є дитиноцентричною та враховує:
🟣 різноманітність технологій дистанційного навчання;
🟣 професіоналізм, адаптативність до нових умов учителів;
🟣 налагодженість комунікаційних зв’язків з усіма учасниками освітнього процесу;
🟣 управлінську компетентність керівників.