Інформаційна сесія з питань мінної безпеки для учнів 1 -8 класів Донецьких ліцеїв № 1та №2

21 червня команда з інформування FSD Ukraine Швейцарський фонд протимінної діяльності провела інформаційну сесію  з питань мінної безпеки для   учнів 1 -8 класів Донецьких ліцеїв  № 1та №2. Фахівці FSD Ukraine розповіли учням про правила безпеки під час поводження з вибухонебезпечними предметами. Пояснили, які ознаки забрудненої території, які види ВНП бувають та з якими можливо зіткнутись на території України, де тривали військові дії або була окупація. Розбирались також з основними міфами щодо мін та боєприпасів. В ігровій формі пояснювали, як безпечно поводитись у нинішніх умовах війни. На стендах демонстрували макети мін та снарядів, розповідаючи дітям та дорослим про їх основні характеристики та потенційну небезпеку від вибухонебезпечних предметів.

Тематичні розмальовки та світловідбивальні брелоки в подарунок малечі, інформаційні буклети для дорослих, які учасники заходу отримали в подарунок, стануть доречним нагадуванням про правила безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами.

Щиро дякуємо усім організаторам зустрічі за дуже корисну, актуальну інформацію. Усім мирного неба та перемоги. Усе буде Україна!!!

Довідково:

Швейцарський фонд з протимінної діяльності (FSD) – це міжнародна організація, штаб квартира якої знаходиться в м. Женева, Швейцарія. В Україні FSD працює з вересня 2015 року, реалізуючи проект з Інформування про мінну небезпеку та небезпеку ВЗВ (ІМН) метою якого є зниження ризику ураження від мін та боєприпасів, що не вибухнули через підвищення рівня свідомості та забезпечуючи зміни в поведінці через громадську інформацію, інструктажі безпеки та співпрацю з громадськістю. ІМН допомагає громаді бути обізнаними щодо загрози мін, формувати навички безпечної поведінки в місцях, районах, щодо якого відомо або є підозра у тому, що він містить міни та/або ВЗВ.