Донецький ліцей №1 Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області став учасником Міжнародного проєкту «Підготовка шкіл до соціальної зґуртованості».

Педагоги ліцею, Овчиннікова І.М. та Закора Л.В., взяли участь у тренінгу «Рух, Ігри, Спорт та Креативність», який був організований у м.Кропівницький 11-13 жовтня 2023 року. Тренінг проводився в рамках проєкту «Підготовка шкіл до соціальної згуртованості», що реалізується Фондом Terre de hommes в Україні за підтримки проєкту «EU4ResilientReqions – Програма спеціальної допомоги Україні», що виконується німецькою федеральною компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit» (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини.

Протягом 2023-2024 навчального року в ліцеї заплановано створення центру «Безпечне ігрове середовище», для роботи в якому і були підготовлені спеціалісти Донецького ліцею № 1. Цей центр буде призначений для підтримки дітей, постраждалих внаслідок збройної агресії Росії проти України, а також вирішення питань іншої психологічної підтримки учнів, направленої на соціальну зґуртованість, подолання тривожності тощо.