Запровадження електронних журналів і щоденників у школах: Кабмін ухвалив рішення

Також змін зазнає система електронного документообігу в закладах освіти, обліку дітей та система зарахування, відрахування та переведення учнів.

Кабінет Міністрів України затвердив Положення про програмно-апаратний комплекс «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту». Документ зокрема передбачає запровадження електронного документообігу, а також електронних журналів та щоденників у школах. Крім того, рішення Кабміну дозволяє автоматизувати роботу зі збору та опрацювання даних від закладів освіти.

Зазначимо, що АІКОМ – це електронна система управління освітою, яка забезпечує збір, зберігання та управління ключовими процесами та даними у сфері освіти. Проєкт спрямований на реформи, ініційовані Міністерством освіти і науки у сфері дебюрократизації та цифровізації дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти.

Також суттєвих змін зазнає система електронного документообігу в закладах освіти, обліку дітей дошкільного та шкільного віку та система зарахування, відрахування та переведення учнів.

На базі АІКОМ вже функціонує програмний модуль державного електронного класного журналу та щоденника, до якого можуть під’єднатися заклади загальної середньої освіти